خلاصه قسمت های سری سوم دانستنی ها

 .
حقایقی درباره ورزش : در تمام مستند ها و برنامه های علمی به ما گفته شده که ورزش باعث سوخته شدن کالری میشه و هرچه قدر بیشتر ورزش کنیم سریعتر کالری میسوزونیم و سریعتر لاغر میشیم ولی بعضی از دانشمندان به این حقیقت دست یافتد که حتی با 3 دقیقه ورزش ساده نیز میتونید به اندازه یک ورزش سنگین و طولانی کالری بسوزانید

 

 

آیا مغز جنسیت دارد ؟ : مردها و زن‌ها برای قرن‌ها بر سر آنکه آیا با مغزهای متفاوتی متولد می‌شوند یا خیر، با همدیگر جدال کرده‌اند.

آیا پسرها در زمینه‌ی مهارت‌های جهت‌یابی و نقشه‌خوانی بهتر هستند؟

آیا دخترها درک بیشتری در مسائل عاطفی و احساسی دارند؟

چه چیزی باعث می‌شود هر کدام از ما دو جنس، نقاط ضعف و قوت متفاوتی داشته باشیم؟

آیا تفاوت‌های بین مغز زن و مرد ذاتی هستند یا در اثر تاثیرات فرهنگی جامعه شکل می‌گیرند؟ د

کتر «آلیس رابرتس» و «مایکل موزلی» با استفاده از آخرین تکنولوژی‌های تصویربرداری از مغز و مطالعات رفتاری، درباره‌ی این موضوع تحقیق می‌کنند که آیا مغز مردها و زن‌ها واقعا تفاوت ساختاری دارند؟

اگر این موضوع صحت دارد، آیا این تحقیق می‌تواند در خدمت ارتقا و بهبود زندگی مردها و زن‌ها قرار بگیرد؟

 
 

سپیده دم آفرینش : مهبانگ را فراموش کنید چراکه لحظه‌ واقعی آفرینش، طلوع کیهانی بود؛ سپیده‌دم آفرینش، طلوع جهان هستی و لحظه‌ی تولد نخستین نور. همیشه از مهبانگ به عنوان عامل به‌وجود‌آورنده‌ی جهان نام برده می‌شود.
اما در حقیقت جهانی که پس از مهبانگ خلق شد، جهانی بود تاریک و ملال‌آور که هیچ ستاره‌ای در آن نمی‌درخشید و هیچ کهکشانی هم در آن دیده نمی‌شد بلکه همه جا را مه تاریکی از گاز فراگرفته بود: عصر تاریکی کیهانی.

اما پس از صد میلیون سال خاموشی و نیستی، لحظه‌ی شگفت‌ انگیزِ تحول و دگرگونی فرا می‌رسد: «سپیده‌دم آفرینش». لحظه‌ای که نخستین ستاره‌ها متولد می‌شوند، آنی که جهان تاریک، نورانی شد و لحظه‌ی شکل‌گرفتن نخستین ساختارها و عناصر حیاتی. به‌راستی این لحظه سپیده‌دم آفرینش بود…

می‌خواهیم در این برنامه با ستاره‌شناسانی دیدار کنیم که تلاش می‌کنند این لحظه‌ی شگفت‌آور را درک و مشاهده کنند. برای اولین بار، آنها ابزارهایی برای تحقیق و پژوهش درباره‌ی نخستین ستارگان و روایت داستان علمی آفرینش جهان در اختیار دارند.

 
 
تیم پیک، داستان یک فضانورد : از فیلم اودیسه فضایی تا فیلم جدید و پرطرفدار «جاذبه»، رفتن به فضا و زندگی در آن همیشه برای ما جالب توجه بوده است.

امروز بشر در حال ورود به یک دوران نوین است و در این عرصه تا جایی پیشرفت کرده که در حال حاضر شرکت‌های تجاری آماده‌ی فرستادن توریست به فضا هستند، فضانوردها عکس‌های خودشان را از فضا در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارند و در حالی که در خارج از جو زمین قرار دارند مطالبی را توییت می‌کنند.

کاوش‌ها و اکتشافات نوین فضایی به جایی رسیده که ما اکنون ماموریت‌هایی برای سفر به مریخ یا سیارک‌ها برنامه‌ریزی می‌کنیم.

اما با این همه هنوز هم رفتن به فضا و زندگی در آن برای بشر با محدودیت‌هایی در زمینه‌های فناوری و تحقیقاتی همراه است. چ

گونه می‌توانید وارد مدار زمین شوید؟ و به محض اینکه وارد مدار زمین شدید چگونه می‌توانید از عهده‌ی شرایط فیزیکی و ذهنی زندگی در یک دنیای کاملا بیگانه برآیید؟

در این قسمت شاهد هستیم که «تیم پیک» چگونه با گذراندن آموزش‌ها و تمرین‌های دشوار، به نخستین فضانورد بریتانیا در ایستگاه فضایی بین‌المللی تبدیل می‌شود.

تحقق این سفر فضایی نیاز به همکاری مهندسان، فیزیکدان‌ها و مکانیک‌هایی دارد که با طراحی و خلق فناوری‌های مورد نیاز، این فضانورد را به ایستگاه فضایی بین‌المللی بفرستند.

در این راه همچنین همکاری و تخصص پزشکان و روانشناسانی مورد نیاز است که مراقب وضعیت سلامتی این فضانورد در فضا باشند.

در ساخت این برنامه از فیلم‌هایی که «تیم پیک» شخصا از زندگی خودش به عنوان یک فضانورد تهیه کرده نیز استفاده شده تا شاهد مراحل مختلف آموزش‌ها و تمرین‌های او برای به‌دست آوردن آمادگی لازم جسمانی و ذهنی پیش از سفر به فضا و هم‌چنین پس از آن و در ایستگاه فضایی بین‌المللی باشیم.

 

 

اعماق شبکه تاریک : امروزه اینترنت همه زندگی ما را در برگرفته است. اطلاعات شخصی ما روزانه در این شبکه در گردش است و یکی از بزرگترین بحث های شبکه جهانی وب، این روزها نظارت و بررسی بر آن است.

بسیاری این سوال را مطرح می کنند که آیا وبی که ما دوستش داریم می تواند علیه ما کار کند؟ دنیای خارج کجا پایان می یابد و محدوده شخصی ما از کجا آغاز می شود؟ چه جزئیاتی از زندگیتان را مایلید با غریبه ها درمیان بگذارید؟

در حال حاضر جنگی بر سر آینده وب برقرار است، بین کسانی که می خواهند آن را کنترل کنند با آنها که می‌خواهند آزاد باشد. این برنامه سفری در اعماق این شبکه تاریک کرده تا بپرسد چه آینده ای در انتظار اینترنت است.

این داستان جنگی است برای شکل دادن به تکنولوژی یی که دنیای جدید ما را تعریف می کند و برنده این جنگ نه تنها بر آینده اینترنت بلکه بر معنای آزادی نیز تاثیر می گذارد.

 

 

اسرار منظومه ما : نگاهی دقیق‌تر به منظومه‌ی شمسی، رمز و رازهایی را آشکار می‌کند که با نظریه‌های موجود پیشین در اینباره هم‌خوانی ندارند. اکنون سیاره‌های جدیدی خارج از منظومه‌ی شمسی کشف می‌شوند که دانشمندان را بر آن می‌دارد تا تاریخچه‌ی آن را از نو بنویسند. به نظر می‌رسد واقعیت و اسرار منظومه‌ی ما بسیار فراتر از داستان ساده‌ی مدارهای ثابت است. آفرینش این منظومه‌ در حقیقت داستان آتش دوزخی، آشفتگی و آشوب و زنجیره‌ی رویدادهایی است که بزرگترین بازی «پینبال» کهکشان را به راه انداختند. واقعیت آن است که وجود زمین ما در این منظومه بیشتر به معجزه شبیه است.
 

 
آیا بازی های کامپیوتری مضرند ؟ : بازی های ویدیویی اوایل بسیار ساده و از چند نقطه نورانی تشکیل شده بودن و کمتر کسی پیش بینی مبکرد که آنها پیش درامد انقلابی در دنیای تفریح و سرگرمی باشن

نسل فعلی غرق در دنیای مجازی بزرگ شده است که هر روز بیشتر به واقعیت نزدیک میشود .

بسیباری از افراد بازی های کامپیوتری را باعث اعتیاد و خشونت در کودکان میدانن . آما آیا این حقیقت دارد ؟

ما در این برنامه میخواهیم شواهدی به دست بیاریم که آیا بازی های کامپیوتری قادرن ما را به هیولاهای خشن تبدیل کنند ؟

آیا این بازی ها اعتیاد آورن ؟بازی های کامپیوتری واقعا با مغز ما چه میکنن و آیا انجام این بازی های میتوانن فواید هم داشته باشن ؟

 
 
اختلال وسواس : وسواس چیست و چرا به وجود می‌آید؟ آیا این اختلال ذهنی درمان‌پذیر است؟

این برنامه سفری است به درون یکی از شگفت‌انگیزترین و بغرنج‌ ترین اختلالات ذهنی انسان؛ سفری احساسی برای تحقیق درباره‌ اختلال وسواس.

اختلالی که امکان زندگی عادی و طبیعی را از فرد مبتلا به آن می‌گیرد. اما به راستی چرا مغز انسان ناگهان تغییر رویه میدهد و دچار وسواس می‌شود؟

می‌خواهیم با برخی از افراد مبتلا به این اختلال، و همچنین کسانی که در حال مبارزه با آن هستند آشنا شویم: یکی از این افراد «سیلویا» نام دارد. او دائما نگران این است که نکند کسی را به قتل برساند.

سیلویا با آنکه می‌داند این کار از او بعید است اما همچنان در ذهن‌ش دائما به جا‌به‌جایی جسد‌های افرادی که کشته است، فکر می‌کند.

«ریچارد»، بیمار دیگری است که دائما نگران این موضوع است که در اثر لمس چیزی یا کسی، به بیماری کشنده‌ای مبتلا شود.

او تعداد زیادی کفش ارزان قیمت خریده و برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری، هرکدام از آن‌ها را پس از یک بار استفاده، دور می‌اندازد.

اگر کسی سوار ماشین ریچارد شود، او باید حتما پس از آن با سختی و زحمت زیاد، ماشین را تمیز و ضد عفونی کند.

ممکن است این موارد عجیب به نظر برسند اما با تحقیقاتی که انجام شده، می‌دانیم به طور نمونه در آمریکا، اختلال وسواس زندگی حدود هفت میلیون نفر از مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

برای «ریچارد» و «سوفی»، این اختلال یک عامل ناتوان‌ کننده است که امکان زندگی عادی و طبیعی را از آنها می‌گیرد.

در این برنامه می‌خواهیم دریابیم که اختلال وسواس در حقیقت اساسا چیست و چرا به وجود می‌آید. آیا این اختلال را‌ه‌حل قطعی درمانی دارد؟

در این برنامه با برخی از ‌راه‌ حل‌های درمان وسواس مانند: رفتاردرمانی‌شناختی (cognitive behavioural therapy) و تحریک عمقی مغز (deep brain stimulation) آشنا می‌شویم

ما به دیدار دانشمندانی می‌رویم که با استفاده از بر‌ترین تکنولوژی‌های روز مانند اپتوژنتیک (optigenetics) بر روی راه‌های نوین درمان این اختلال در آینده کار می‌کنند.

اما آگاهی از وضعیت زندگی افرد مبتلا به اختلال وسواس، که ساکت و آرام از تبعات این اختلال رنج می‌برند و همچنین شنیدن تجربیات آن‌ها، به ما کمک می‌کند تا درباره‌ ذهن پیچیده خودمان نیز شناخت بیشتری پیدا کنیم و بتوانیم راه‌های کمک به این افراد را کشف کنیم
 
 .

ما در کدام جهان هستیم؟ : امروز کیهان‌شناسان و دانشمندان به شکلی متهورانه و شجاعانه درباره‌ی مسائلی می‌اندیشند که زمانی غیرقابل تصور بود. جهان به شکلی که ما عموما تصور می‌کنیم وجود ندارد بلکه ما تنها بخش کوچکی از یک تصویر بسیار بزرگتر هستیم و فراتر از جهان قابل مشاهده‌ی ما، مجموعه‌ای از بی‌نهایت جهان‌های دیگری وجود دارد که اخترشناسان آن را چندجهان می‌نامند.

امروز با توجه به نظریات تعداد زیادی از دانشمندان و مدارک و شواهد نوین از تمام شاخه های فیزیک، وجود جهان‌های دیگر یک احتمال واقعی در نظر گرفته می‌شود.

در این برنامه‌ی دیدنی همراه با تصویرهایی بی‌نظیر، با چهار دیدگاه بسیار متفاوت درباره‌ی جهان‌های دیگر آشنا می‌شویم.

آماده باشید تا دانسته‌های پیشین خودتان را درباره‌ی واقعیت جهان کنار بگذارید و ذهن‌تان را بر روی جهان‌های نوینی از احتمالات، باز کنید.
 
 
چه کسانی نابغه اند؟ : در این قسمت به بررسی وجود و یا عدم وجود ویژگی هایی در مغر نوابغ و انسان های عادی پرداخته می شود.
 
 
مسئله ای به نام آلرژی : در این قسمت به بررسی عوامل آلرژی زا در اطراف ما پرداخته می شود.

 
 

شکست ابر میکروب ها : در این قسمت به اهمیت مبارزه با میکروب ها و باکتری های بیماری زا پرداخته می شود.
 
 

چه بر سر آب و هوای ما آمده است؟ : در این مستند به بررسی مؤلفه های گوناگونی که بر روی آب هوای جهانی کره زمین تأثیر گذار است پرداخته می شود.
 
 
چگونه یک قلب از دست رفته را احیا کنیم؟ : در این قسمت به بررسی آخرین تحقیقات درباره روش های احیای قلب پرداخته می شود.
 
 
اسرار اطلاعات بزرگ : این قسمت از مجموعه دانستنی ها بینش خوبی از چگونگی پردازش اطلاعات ما توسط غول هایی چون گوگل، فیسبوک و بلومبرگ و شرکت هایی مانند آنها می دهد. همچنین در زمینه های امور مالی ،مهندسی ،علم ،کسب و کار و امنیت بسیاری از اطلاعات مردم جهان می تواند نقش طلا را داشته باشد!
آیا واقعا می توان با اطلاعات بدست آمده از مردم از جرم و جنایت جلوگیری کرد و حتی آن را پیش بینی کرد؟
آیا این اطلاعات ارزشمند را می توان در زمینه کارهای اقتصادی و سرمایه گذاری به کار برد و روند صعود یا نزول بورس و ارز را پیش بینی کرد و درآن سرمایه گذاری کرد؟
آیا می توان بلایای طبیعی و زمین لرزه ها را در شمال کالیفرنیا پیش بینی کرد؟
آیا می توان با استفاده از اطلاعات بدست آمده از تلسکوپ های قدرتمند دیگر داده های نجومی را پیش بینی کرد؟
این سوالاتی که مطرح شده است امروزه مورد توجه بسیاری از دانشمندان قرار گرفته است و موضوعی بسیار هیجان انگیز است که پاسخ آنها را به شما خواهیم داد.
 
 
آلبرت انیشتین , فرمول مرگ :این قسمت درباره فرمول مرگ انیشتین که برای ساخت بمب اتم استفاده شده است . در آن زمان انیشتین خطاب به رییس جمهور امریکا نامه ای مینویسه و هشدار میده که آلمانی ها در حال ساخت بمب اتم هستن و همین باعث ساخت بمب اتم و بمباران اتمی ناکازاکی و هیروشیما شد . نامه ای که بعد ها خود انیشتین از نوشتنش پشیمون شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *