خلاصه قسمت های مستند کیهان

 

از آسمان افتادن : سالانه هزاران شیء طبیعی و مصنوعی در جو سیاره ما افتاده و به زمین سقوط می‌کنند.
این پیام‌ آوران تهدید‌ آمیز آسمانی برای دانشمندان زمینه شناختی حیرت‌ انگیز نسبت به پدیده‌ های طبیعی و نه چندان طبیعی کائنات فراهم می‌آورند.
این برنامه از سنگ‌ های فضایی که بر روی خانه‌ها سقوط می‌کنند و تخته‌ سنگ‌های کیهانی که موجب انقراض‌ های دسته‌ جمعی می‌شوند تا قطعات موشکی که در چمن جلوی خانه‌ ها فرود می‌آیند را در برگرفته و به کاوش در مورد اشیایی می‌پردازد که از فضا سقوط می‌کنند، مانند سیارک‌ ها، ستاره‌های دنباله‌ دار، رگبارهای شهابی و آوارهای فضایی.
ما به این سؤال پاسخ خواهیم داد که چرا این اشیاء با زمین برخورد می‌کنند و اینکه آنها چگونه می‌توانند موجب بی‌نظمی و آشفتگی جهانی شوند.

 

ده راه برای تخریب زمین : سعی نکنید این کار را در خانه انجام دهید! در این برنامه کارشناسان ما ده سناریو برای نابودی زمین پیشنهاد می‌ دهند
سناریوهایی شامل بلعیده شدن توسط یک سیاه­چاله‌ ی میکروسکوپی، منفجر شدن زمین توسط ضد ماده، نزدیک کردن زمین به خورشید و خاموش کردن جاذبه‌ ی زمین
این روشی است جالب و سرگرم‌ کننده برای آشنا شدن با قوانین فیزیکی خطرناک کائنات و خصوصیات و ویژگی‌ های سیاره‌ ای که ما آن را خانه می‌ نامیم

در جستجوی خوشه های کیهانی : خوشه‌ های کیهانی بهترین جا برای پی بردن به ماهیت و تنوع ستاره های جهان هستند. آنها منحصر به فردند، چون در خوشه ها تمامی ستارگان تقریباً همزمان متولد شده، از مواد یکسانی ساخته شده و همگی در فاصله تقریبا یکسانی از زمین قرار دارند. این یعنی میتوانیم مطمئن باشیم که هر تفاوتی بین آنها ناشی از ماهیت حقیقی آنهاست و با عواملی چون فواصل متفاوت از زمین و سایر عوامل تحریف نشده.

 

کیهان مایع : در سیاره‌ های بیگانه، آنها مانند آهن سوزان از آسمان فرو می‌بارند. در اقمار دوردست، حتی در دمای صدها درجه زیر صفر، آنها در دریاچه‌ های بکر و دست‌نخورده متان جریان دارند.
آنها می‌توانند سیاره‌ هایی را به طور کامل در اقیانوس‌ هایی از هیدروژن فلزی برق‌دار به عمق چندین کیلومتر بپوشانند. یا در کرات بیگانه از طریق آبفشان‌ هایی به ارتفاع چندین کیلومتر فوران کنند.
آنها در درون ستاره‌ های مرده و حتی سیاره خود ما موج میزنند.
آنها در جهان هستی بسیار کمیاب هستند، تقریبا وجود ندارند، اما مایعات سحرآمیز جهان مایع ما هستند

 

انرژی در نهایت ها : کیهان ما، کیهانی است سرشار از انرژی، از فواره‌ های قدرتمندی که از سیاه چاله‌ ها به فضا پرتاب می‌شوند تا خشم هسته‌ ای خورشیدمان.
ولی مقدار کلی انرژی کیهان ما، همواره تعادلی بی عیب و نقص را حفظ می‌کند و نه می‌توان چیزی به آن افزود و نه چیزی از آن کاست.
به همین علت، مقادیر عظیمی از انرژی در کیهان از صورتی به صورت دیگر تبدیل می‌شود.
انرژی‌ های الکتریکی، حرارتی و مغناطیسی تنها چند نمونه از صورت‌ های انرژی‌ هستند که باعث می‌شوند کیهان ما تعادل خود را حفظ کرده و رویداد های کیهانی خارق‌ العاده و نمایش‌های کهکشانی تماشایی را بوجود آورد

 

نبرد های فضایی : فضای بی‌کران همین حالا بخشی کلیدی از توانایی رزمی آمریکا محسوب می‌شود.
ارتش برای بسیاری از عملیات خود به ماهواره‌ها نیازمند است، از مخابرات گرفته تا شناسایی و جمع‌آوری اطلاعات. تا امروز هیچ کشوری سلاحی را در فضا مستقر نکرده است، گرچه چین و آمریکا ثابت کرده‌اند که می‌توانند با استفاده از موشک‌ های مستقر بر روی زمین، ماهواره‌ ها را هدف بگیرند.
اما اگر سلاح‌ ها به فضا راه یابند، چطور عمل خواهند کرد، چقدر موثر خواهند بود و چه نیروی ویرانگری خواهند داشت؟
از لیزرهای مستقر در زمین گرفته تا میله‌ هایی به اندازه‌ ی تیرهای تلفن که با سرعت ۳.۲ کیلومتر در ثانیه در فضا حرکت می‌کنند، تا انواع و اقسام سلاح‌ های عجیب و غریبِ آینده، در این برنامه با چهره‌ ی جنگ‌ های فضایی آشنا خواهید شد.

 

ستاره های مرده : برای بسیاری از انسان‌ ها، ستاره‌ ی مرگ، چیزی نیست جز شاهکار مرکزی فیلم جنگ ستارگان.
ولی در واقعیت، ستاره‌ های مرگ واقعی، ستاره‌ هایی هستند در مرحله‌ ی پایانی حیات خود، ستاره‌ هایی که به صورت ابرنواختر منفجر شده و در بعضی از موارد، بزرگترین انفجار کیهان را بوجود خواهند آورد : انفجار اشعه‌ ی گاما.
یکی از این ستاره‌ های مرگ به نام دبلیو.آر۱۰۴ در فاصله‌ ی ۸هزار سال نوری از زمین قرار دارد و برخی معتقدند پیکانِ انفجار اشعه‌ ی گامای آن مستقیماً زمین را نشانه رفته است.

یک کهکشان ستاره‌ ی مرگ به نام ۳سی ۳۲۱ نیز نسخه‌ ای است وحشتناک از آنچه روزی ممکن است بر سر کهکشان راه شیری بیاید.
سیاه چاله‌ ی یک کهکشان همدم، ۳سی۳۲۱ را به صورت پیوسته با انفجاری از ذرات پرانرژی بمباران کرده و اجرام سماوی موجود در آن را به انواع و اقسام بلایا مبتلا می‌کند.
همچنین دو ستاره‌ ی نزدیک به زمین یعنی اتا کارینا و شکارچی آلفا در حال به پایان رساندن سوخت هسته‌ای خود و رسیدن به پایان عمرشان هستند. پایانی به احتمال زیاد خشن که آنقدر به زمین نزدیک است که نمی‌توانیم از صدمه ندیدن سیاره‌ مان مطمئن باشیم.
با اینحال، اینها تنها شمار معدودی از ستاره‌‌ های مرگِ فوقِ‌ خشنِ کیهان هستند.

 

تخیل و واقعیت های علمی : سرعت مافوق نوری، تله پورت کننده ها، کرم چاله‌ها و لیزرها، اینها مفاهیم کتابهای علمی – تخیلی، فیلمها و سریالهای تلویزیونی اند.
اما دنیای خیالی آینده سریعاً مبدل میشود به دنیای آینده نگر امروز ما.
در حالیکه شاید قرار نباشد به این زودیها با تله پورت سر قرار ملاقات بعدیتان حاضر شوید، محققین آماده انجام نخستین آزمایش تله پورت قرن ۲۱ میشوند.
و در حالیکه دانشمندان مدتها ست که نمایشهای هالیوودی از سرعت ما فوق نوری و مسافرت مافوق نوری را با استناد به قوانین فیزیکی انشتین که نقضشان میکند به سخره گرفته اند، نسل جدیدی از فیزیکدانها درصددند تا از نو قوانین بنیادی کیهان را بازنویسی کنند.
آیا میتوان مافوق محدودیت سرعت کیهانی شتاب گرفت؟ شاید؟
به شرطی که آماده باشید تا در سفری از میان انرژیهای بسیار عظیم یکی از خشن‌ ترین نقاط در کیهان در قلب گردابی پیچ و تاب دار که هم دریچه‌ ای رو به دنیاهای جدید و عجیب است و هم گودال مرگ، دوام بیاورید.
ایستگاه بعدی: آینده.
زمان ورود: امروز، هنگامیکه به کاوش در دو دنیای علمی- تخیلی و علمی- واقعی میپردازیم.

 

عجایب هفتگانه منظومه شمسی : ما در عصر بزرگترین اکتشافات فضایی زندگی می‌کنیم. در قرن بیست و یکم، سفینه‌های فضایی و فناوری‌های پیچیده‌ی ثبت تصاویر، هر روز به قلمروهای ناشناخته چشم می‌دوزند. اما بسیاری از خارق‌العاده‌ترین پدیده‌ها در کنار گوش ما و در حیات‌خلوت کیهانی‌مان اتفاق می‌افتد.

در این برنامه با سفری پرهیجان و بی‌سابقه با هفت‌تا از فوق‌العاده‌ترین شگفتی‌های منظومه‌ی شمسی آشنا خواهیم شد. تورِ مجازی ما با سفر به انسلادوس، یکی از قمرهای بیرونی زحل آغاز می‌شود. از سطح این قمر، فوران‌های آب و یخ به بیرون پرتاب می‌شود. سپس به حلقه‌های مشهور زحل سری می‌زنیم، حلقه‌هایی دارای رشته‌کوه‌هایی که به کوه‌های آلپ پهلو می‌زنند. سپس به سراغ بزرگترین طوفان منظومه‌ی شمسی می‌رویم : نقطه‌ی سرخ بزرگِ مشتری. پس از آن از کمربند سیارک‌ها عبور می‌کنیم، فضایی حاوی میلیون‌ها سنگ باقیمانده از روند شکل‌گیری منظومه‌ی شمسی. سپس از کوه اولیمپوسِ مریخ، بزرگترین آتش‌فشان منظومه‌ بالا می‌رویم. در ادامه با سطح سوزان خورشید روبرو شده و در نهایت، با کاوش در سیاره‌ی محل سکونت‌مان، زمین، به این سفر پایان می‌دهیم

 

روزی که ماه نباشد : بدون ماه، زمین ما مکانی بسیار متفاوت و متروک می‌بود
۴ ساعت تابش نور خورشید و سپس شب‌ هایی قیرگون، باد های همیشگی با سرعت بالای ۱۵۰ کیلومتر در ساعت که گردبادهایی را بوجود می‌آورد که چندین ماه ادامه دارند، زمینی بدون گونه‌ های پیچیده‌ی حیات از جمله انسان‌ها
می‌توان به قطعیت گفت که ما وجود خود را مدیون ماه هستیم
اما اگر این گوی زیبا ناگهان ناپدید شود، چه؟
جاذبه‌ ی خورشید جهت حرکت آب اقیانوس‌ها را تغییر داده و سیل، خطوط ساحلی را در سراسر دنیا درمی‌نوردد
تغییر در جریان‌های دریایی به ایجاد الگوهای آب و هوایی عجیب و غریب می‌انجامد
در نهایت، محور زمین شروع به نوسانات شدید کرده و تغییرات آب و هوایی شدید و شدیدتر می‌شود
قطب‌ های زمین به جنگل‌ هایی استوایی تبدیل شده و بخش‌هایی از خط استوا به بیابان‌هایی یخ‌ زده تبدیل می‌شوند
تکامل نژاد انسانی به اَشکالی غیر قابل پیش‌بینی تغییر می‌یابد و یا به کلی از میان می‌رود
آری، بدون وجود ماه، زمین، مکانی بسیار متفاوت خواهد بود.

 

بزرگترین انفجار ها : کیهان سرشار است از انفجارهایی که هم خلق کننده هستند و هم ویرانگر. در این برنامه در شمارشی معکوس، ۱۰ مورد از پرقدرت‌ ترین انواع انفجارهایی را بررسی می‌کنیم که کیهان را به لرزه درمی‌آورند. برخورد چیکسولوب به شبه‌ جزیره‌ ی یوکاتان که احتمالاً ۶۵ میلیون سال پیش نسل دایناسورها را منقرض کرده، ۲ میلیون برابر قوی‌ترین بمب اتمی‌ منفجرشده بر روی زمین، قدرت داشته است. اما می‌دانید، آن انفجار با اختلاف زیاد در انتهای فهرست قدرتمند ترین انفجارهای کیهان قرار می‌گیرد. در این برنامه با گذشتن از انفجارهای ابرنواختری و انفجارهای اشعه‌ ی گاما به انفجاری می‌رسیم که همه چیز از آن آغاز شده است: انفجار بزرگ یا بیگ‌ بَنگ.

 

تپ اخترها و اختروش ها : ظاهرشان شبیه به هم به نظر میرسد… اما تفاوت فاحشی دارند.
“پالسارها” کوچک اند. تنها چند کیلومتر عرضشان است، اما آنها به سرعت یک مخلوط کن آشپزخانه میچرخند و پهنه آسمان را با چراغهای هشدار دهنده پرتویی چشمک زن نورباران میکنند.
باورش سخت است اما آنها میدانهای مغناطیسی بی اندازه نیرومندی دارند، دقیق تر از ساعتهای اتمی کار میکنند و ضمناً میتوانند حتی به بیگانگان آدرس محل سکونت زمین را بدهند!
“کوآزارها” در طرف دیگر طیف قرار دارند.
هسته های سترگ کهکشان های فعال با سیاه چاله­ هایی به نام “هیولاها” و پهن آویزهای رو به بیرون گاز پرتو افکن به نام “دراگِنها”.
“کوآزارها” در فاصله بسیار دوری هستند، ما آنها را طوری میبینیم که گویی موجودات ما قبل تاریخی­ اند.
انگار که آنها فقط در اوایل شکل گیری کهکشان بودند، زمانی که ممکن است نقش عمده ای را در خلق خود کهکشانها ایفا کرده باشند.

 

هجوم سیارک ها : در این قسمت از برنامه که `هجوم سیارک‌ها` نام دارد با جدیدترین کشفیات درباره‌ی دنیای مرگبار سیارک‌ها آشنا خواهیم شد. آیا فضاپیمای ژاپنی‌ای که اخیراً از فضا بازگشته، اولین نمونه‌ها از سطح یک سیارک را با خود به زمین آورده است؟ اگر برخورد سیارکی عظیم که ۳۵ میلیون سال پیش در سواحل شرقی آمریکا به شکل‌گیری خلیج چسپیک کمک کرده، امروز اتفاق بیفتد، چه خواهد شد؟ چرا رئیس‌جمهور، باراک اوباما، یک سیارک را به عنوان مقصد ماموریت بزرگ بعدیِ فضاپیماهای باسرنشین آمریکا انتخاب کرده است؟
کسب دانش درباره‌ی این سنگ‌های فضایی عظیم تنها تلاشی علمی نیست بلکه بقای ما انسان‌ها بر روی زمین، به آن وابسته خواهد بود

 

آینده تیره خورشید : خورشید ما نزدیک به ۵ میلیارد سال است که بیشترین خدمت ممکن را به زمین کرده است. این ستاره ما را از جریانی بی‌دریغ از گرما و انرژی بهره‌مند کرده است. ولی ستاره‌ی ما نیز مثل انسان‌ها، فانی است. خورشید ما، ۵ میلیارد سال بعد، به حمایت و پروراندن کودکان سیاره‌ای خود خاتمه خواهد داد. ستاره‌ی سالخورده، متورم شده، حتی از مدار سیاره‌ی ما نیز فراتر رفته و زمین و تمامی اشکال حیات و از جمله انسان‌ها را، البته اگر تا آن زمان هنوز زنده باشند، خاکستر می‌کند.

 

توفان مغناطیسی : این توفان خورشیدی قدرتی برابر با انفجار ده هزار بمب اتمی دارد و هنگامی که به سیاره ما اصابت کند، می‌تواند تبدیل به بزرگترین فاجعه ثبت شده در تاریخ شود. یک توفان مغناطیسی خورشیدی می‌تواند انرژی برق، تلویزیون، رادیو، ارتباطات نظامی و تقریباً هر قطعه الکترونیکی را در نیمکره شمالی نابود سازد.

این یک ‘کاترینای خورشیدی’ است؛ یک گردباد از نیروهای مغناطیسی به وسعت سیاره زمین که تمام تکنولوژی قرن بیست و یکم را احتمالاً برای همیشه مختل می‌کند. چه عاملی باعث این ابرتوفان مغناطیسی می‌شود؟ چرا انرژی مغناطیسم این اندازه قوی و هنوز ناشناخته است؟ و آیا راهی برای جلوگیری از وقوع توفان مغناطیسی وجود دارد یا خیر؟

 

حیات در سیاره سرخ : در چند سال گذشته، سرنخ‌های تازه‌ای از سیاره‌ سرخ بدست آمده و همگی حکایت از این دارند که زمانی در آنجا حیات وجود داشته و حتی امروزه هم ممکن است وجود داشته باشد. امروزه ثابت شده که زمانی آب در سطح مریخ جریان داشته، دریاچه‌هایی در این سیاره وجود داشته و برخلاف تصور قبلی٬ بخش‌ اعظمی از قطب‌های یخ‌زده روی آن از آب تشکیل شده است.

مریخ برف٬ زمستان و حتی خط استوا دارد و صاعقه‌های آن توسط طوفان‌های گرد وغبار درست می‌شود. ازهمه شگفت‌آورتر٬ ابرهای فصلی گاز متان در این سیاره هستند که احتمال وجود باکتری در زیر سطح آن را نشان می‌دهد

 

کاوشگرهای فضایی : کاوشگرها در سیارات دیگر، آب کشف کرده و شالوده‌های حیات را از دُمِ یک ستاره‌ی دنباله‌دار، جمع‌آوری کرده‌اند. ولی آیا کاوشگرهای فضایی می‌توانند زمینی جدید پیدا کنند … و با حیات بیگانه ارتباط برقرار کنند؟
در قرن بیست و یکم، کاوشگرهای فضایی در جستجوی حیات، مشغول عکسبرداری، حفاری و حتی بوکشیدن دنیاهای جدید هستند و در تلاش برای یافتن سیارات شبیه زمین، هزاران خورشید دوردست را زیر نظر دارند. به نظر می‌رسد می‌توان با اطمینان گفت که کاوشگرهای فضایی در آینده از رازهای حیات فرازمینی و کل کیهان پرده‌برداری خواهند کرد.

 

سفر در زمان : در این قسمت به بررسی احتمالات پرداخته و پی می‌بریم که چرا در دنیای نسبیت انیشتین، سفر به آینده اجتناب‌ناپذیر است. اما در مورد سفر به گذشته… قوانین فیزیک نمی‌گویند سفر در زمان غیرممکن است ولی سفر به گذشته و دستکاری در آینده، چنان عواقبی خواهد داشت که علم جواب قاطعی برایشان در دست ندارد. سرانجام با سفر به نزدیک‌‌ترین ستاره که ۴.۳ سال نوری از ما فاصله دارد، آنهم تنها در ۴۵ روز، سفر به آینده را تجربه خواهیم کرد. مقصد ما احتمالاً سیاره‌‌ای شبیه به زمین خواهد بود، سیاره‌ای که دانشمندان در حال حاضر به دنبال شکارش بوده و ممکن است ظرف ۳ تا ۴ سال آینده پیدایش کنند.

 

شکار سیاره های حلقوی : سیاره‌‌های حلقه‌‌دار هیجان‌آور، مرگبار و یک منبع همواره شگفتی‌‌ساز هستند. حلقه‌‌های خیره‌کننده زحل در طی قرن‌‌ها دانشمندان بی‌شماری را شیفته خود ساخته‌‌اند. عبور هر فضاپیمایی از میان این حلقه‌‌ها که در آنها ذراتی به بزرگی یک خانه با سرعت ۸۵ هزار کیلومتر در ساعت به دور سیاره حرکت می‌کنند، با یک نابودی فوری و فاجعه‌‌بار مواجه خواهد شد. وضعیت درون این حلقه‌ها مانند یک مسابقه “نسکار” است. با برخوردها، تنه زدن‌‌ها و تصادف‌‌های پی‌در‌پی که می‌توانند منجر به یک بوکسوات عظیم شوند. سیاره‌های حلقه‌‌دار دیگری نیز وجود دارند که کمتر شناخته شده‌‌اند. اورانوس، مشتری، نپتون و احتمالا پلوتون و مریخ. حتی زمین نیز یک حلقه دارد. این حلقه که متشکل از حدود ۲۰۰ ماهواره در یک مدار زمین‌ آهنگ است، تنها حلقه شناخته شده ساخته دست انسان در جهان هستی است. اما چشمگیرترین موضوع در مورد حلقه‌‌ها این است که آن‌ها داستان تولد منظومه خورشیدی ما و کل کهکشان‌‌های دوردست را در خود دارند. حلقه‌‌ها در جهان هستی بیش از تنها یک شگفتی هستند. آنها اسراری را در مورد منشا خود ما افشا می‌سازند.

 

گرفت کامل : زمانی باعث وحشت می‌شدند و گمان می‌رفت در اثر خورده شدن خورشید توسط اژدها بوجود می‌آیند. ولی علم مدرن اسطوره‌ها را به کنار زده و حالا کسوف کامل را یکی از تماشایی‌ترین پدیده‌های آسمانی می‌دانیم.
در این برنامه حرکات پیچیده‌ی زمین، ماه و خورشید که باعث بوجود آمدن این رویداد نامتعارف می‌شود را بررسی کرده و خواهیم دید که چرا ممکن است ما تنها موجودات هوشمندی باشیم که شاهد کسوف‌هایی مثل کسوف‌های زمینی هستیم. کسوف‌های مصنوعی به شکل ابزارهایی به نام کرونوگراف به علم بشر راه یافته ­اند. ابزارهایی که با تیره کردن خورشید، تاج خورشیدی را برای ما قابل دیدن می‌کنند و علاوه بر روشنگر بودن، از تهدید فاجعه‌ای خبر می‌دهند که ممکن است باعث نابودی فناوری پیشرفته‌مان بشود.
همچنین به اعماق فضا رفته و خواهیم دید کسوف‌های کوچک ناشی از عبور سیارات فراخورشیدی از مقابل ستاره‌هایشان، ما را به این نتیجه می‌رساند که سیاره‌های فراخورشیدی بسیاری در کهکشان‌ ما وجود دارد که حتی ممکن است برخی از آنها مثل زمین در منطقه‌ی قابل سکونت ستاره‌هایشان قرار داشته باشند.

 

افسانه علمی , واقعیت علمی : فضا پیماهای پرسرعت فناوری , جابه جایی سریع , کرم چاله ها و جنگ افزار ای لیزری همه و همه در فیلم ها و داستان های علمی تخیلی بسیار به کار برده شدن ولی آیا این ها به واقعیت ارتباط دارن ؟

 

جهان میکروسکوپی : دانشمندان در راه کشف اسرار جهان هستی به نتیجه گیری حیرت انگیزی دست یافتن .

آنها برای پی بردن به آنچه که در فضای بیکران میگذرد باید ابتدا به سراغ درون ماده و دنیای میکروسکوپی بروند که اساس همه چیز را میسازد . ما اگر به دنیایی میلیارد ها بار کوچکتر از ان چه میبینیم برویم به قلمرو اتم و ذرات زیر مجموعه آن میرسیم که مجمو عه ای بسیار حیرت انگیز را به وجود آورده است .

بنیان تشکیل دهنده این جهان بسیار کوچکتر از آن است که ما با میکروسکوپ ببینیم ولی میتواند به عنوان کلیدی ما را به سوی اسرار فضای بیکران رهنمود کند
 

جایگاه ما در کهکشان راه شیری : در جهان مهم است با همسابه های نزدیکمان آشنا شویم ولی ما در مورد ایت گوشه از کهکشان راه شیری که هستیم چه میدانیم ؟
طی همین چند سال اخیر داشمندان موفق شده اند به اسرار حیرت انگیزی از پیرامون ما پی ببرن
قمر های تازه . سیاره های تازه و اسرار تازه
برخی از این همسابه ها ممکن است رهگذر باشن و دوستان قدیمی که روگارشان به پایان رسیده
در این سفر با ما باشید تا در اطرافمان کاوش کنیم . این جایگاه ما در کهکشان راه شیری است

 
پالسار ها و کوازار ها : جهان آکنده از پدیده های عجیب است . پالسار ها و کوازار ها پدیده هایی هستن که غیر ممکن به نظر میرسن . آنها چگونه معادل یک میلیارد برابر خورشید میدرخشن . اما عجیبتر از همه این است که پالسار ها و کوازار ها این عجیب ترین اعضای کیهان را فقط در عجیب ترین نقاط جهان رسد کرد
 
سرمای شدید : در بیشتر فضای میان ستاره ها و کهکشان ها دما تا 450 درجه زیر صفر کاهش میابد
سرمای شدید ونجا باعث میشه که حتی هوایی که تنفس میکنید هم یخ بزنه
آیا سرما ممکن است ویژگی های فیزیکی نور رو هم تغییر داده باشه ؟
با ما همراه باشید تا در اعماق فضا به دنبال نقاط بسیار سرد بگردیم . آنجا که سرمای مطلق است
 
زمین , فضاپیمای ما : چهار و نیم میلیارد سال پیش در رقابتی فشرده برای سیاره شدن این کره آبی ما نیز جزو برندگان شد . اما هرج و مرج بر روند این رقابت حاکم بود و برخورد های سخت کیهانی از پی آمد . زمین پس از سفری طولانی و نا آرام سرانجام در منظومه شمسی جایگاه ویژه ای یافت و پذیرای اقیانوس و خشیکی و حیات شد . علارقم فاجعه های طبیعی که در سیاره ما رخ میدهد زمین همچنان یکی از حیرت انگیز ترین نقاطیست که در جهان هستی وجود دارد . سیاره ای که میتوان آن را فضاپیمای بزرگ انسان ها نامید

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *